Sve više zahteva za kredite namenjene poljoprivredi

Bez autora
May 17 2012

Za 79. međunarodni poljoprivredni sajam, Credit Agricole banka Srbija pripremila je specijalnu ponudu za kredite namenjene poljoprivredi. Pored ponude uz subvenciju Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Credit Agricole Srbija, tokom trajanja sajma, nudi izuzetno atraktivne kreditne proizvode sa fiksnom kamatnom stopom u evrima i fleksibilnim mogućnostima otplate. Nominalna kamatna stopa se kreće od 7,75 posto. Klijenti očigledno prepoznaju nivo kvaliteta usluge i zaista izuzetno konkurentne uslove finansiranja koje su pripremljeni za sajam, jer hladno i kišovito vreme, izgleda da nema velikog uticaja na zainteresovanost posetilaca za nabavku poljoprivredne mehanizacije i finansiranje uz pomoć Credit Agricole banke.

Sve više zahteva za kredite namenjene poljoprivrediZa 79. međunarodni poljoprivredni sajam, Credit Agricole banka Srbija pripremila je specijalnu ponudu za kredite namenjene poljoprivredi.

Pored ponude uz subvenciju Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Credit Agricole Srbija, tokom trajanja sajma, nudi izuzetno atraktivne kreditne proizvode sa fiksnom kamatnom stopom u evrima i fleksibilnim mogućnostima otplate. Nominalna kamatna stopa se kreće od 7,75 posto. Klijenti očigledno prepoznaju nivo kvaliteta usluge i zaista izuzetno konkurentne uslove finansiranja koje su pripremljeni za sajam, jer hladno i kišovito vreme, izgleda da nema velikog uticaja na zainteresovanost posetilaca za nabavku poljoprivredne mehanizacije i finansiranje uz pomoć Credit Agricole banke.

Agro savetnici banke, kupcima, izdaju preliminarno odobrenje kredita u roku od jednog sata. Na taj način klijenti dobijaju odobrenje dok se prošetaju Sajmištem ili obave ručak i okrepe se. Do sada je primljeno na desetine zahteva i zaista je impozantan broj odobrenih kredita, rekao je rukovodilac Agro sektora Aleksandar Simić.

Povoljnim ponudama usluga, Credit Agricole Srbija osnažuje svoje veze sa srpskim poljoprivrednicima i potvrđuje svoju stratešku posvećenost izgradnji održivog i efikasanog poljoprivrednog sektora u Srbiji. Direktor

Takođe, i Fond za razvoj poljoprivrede Vojvodine poljoprivrednim proizvođačima nudi 11 kreditnih linija po najpovoljnijim tržišnim uslovima.

Jožef Sabo, direktor ovog fonda, je poljoprivrednom sajmu rekao da su kreditne linije poljoprivrednicima na raspolaganju tokom cele godine, po izuzetno niskim kamatnim stopama od 1,2 do dva posto na godišnjem nivou.

Krediti Fonda za razvoj imaju dugačke grejs periode od šest meseci do četiri godine, a otplatni anuiteti su prilagođeni korisnicima kredita, rekao je Sabo i dodao da mu jako žao što su sredstva kojima rapolaže Fond ograničena, jer tek svaki treći poljoprivrednik koji aplicira i dobije sredstva od Fonda.

Kako ističe, Vlada Vojvodine je obećala da će Fond u narednim godinama biti pojačavan sredstvima i da će imati budućnost kao što je imao i do sada. Za proteklih deset godina ovaj Fond je podelio preko 2.000 kredita, a ukupan iznos sredstava koji je odobren već dostiže 15 miliona evra.

Fond za razvoj poljoprivrede je za vreme poljoprivrednog sajma dodelio svojim korisnicima ključeve 28 novih traktora “Belarus”, čija ukupna vrednost iznosi 42,5 miliona dinara. Reč je o kreditu u trajanju od četiri godine, sa grejs periodom od šest meseci i godišnjom kamatnom stopom od dva posto.

Pored kredita za nabavku poljoprivredne mehanizacije, mađu proizvođačima su veoma popularni i krediti koje Fond za razvoj poljoprivrede opredeljuje za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje, novih plastenika i staklenika i opreme za njih, nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo, za nove voćnjake i vinograde i nabavku osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik